Bu gölet, vatandaşların uğrak yeri

Kurban Bayramı sonrası vatandaşlar, dinlenmek ve piknik yapmak amacıyla Daday ilçesindeki Yumurtacı Göleti'ne gidiyor.

  • 1089
Bu gölet, vatandaşların uğrak yeri

Kurban Bayramı’nın bitmesiyle birlikte piknikçiler, Kastamonu’da hem yorgunluklarını atmak hem de aileleriyle vakit geçirmek için piknik alanlarını tercih etti.

Kastamonu’nun son yıllarda gözde mekanı haline gelen ve özellikle ailelerin tercih ettiği Daday’a bağlı Yumurtacı Göleti de piknikçilerin uğrak yeri haline geldi.

Kastamonu’da il merkezinde ikamet eden ya da il dışından Kastamonu’ya Kurban Bayramı’nı geçirmek için gelen vatandaşlar, ailelerini de alarak Daday Yumurtacı Göleti’ne gitti.

Bazı aileler karavanını alarak bazı aileler özel araçlarıyla Yumurtacı Göleti’ne gelirken kurbanını kesen aileler burada mangal yakarak hoşça vakit geçirdi.

Son yıllarda Kastamonu’nun gözde mekanı haline gelen Yumurtacı Göleti’nde olta balıkçıları da oltalarını atarak balık tutmaya çalıştı.

Yumurtacı Göleti’nde hoşça vakit geçiren aileler, hem dinlenme imkanı buldu hem de sessiz ve sakin olan gölette bir nebze de olsa şehrin stresini atma fırsatı elde etti.

Kastamonu’da il merkezinde ikamet ettiklerini söyleyen Serkan Çalışkan, genellikle hafta sonları Yumurtacı Göleti’ne kafa dinlemek için geldiklerini belirterek, “Doğa ve yeşillik olarak çok güzel bir yer. En güzel tarafı da sakin bir yer. O yüzden Yumurtacı Göleti’ni tercih ediyoruz.” dedi.

Eşi ile birlikte karavanla Yumurtacı Göleti’ne geldiğini anlatan Ebru Çalışkan, “Eşim ile birlikte karavan aldık. Hafta sonları karavanımızla ailemizle birlikte piknik yapmak için genellikle Yumurtacı Göleti’ne geliyoruz. Yumurtacı Göleti Daday’da bulunuyor. Biz çok beğeniyoruz, sakin ve sessiz bir yer. Ailelerin piknik yapması için bence çok uygun bir yer.” şeklinde konuştu.

Kastamonu’dan gezmeye geldiklerini ifade eden Erva İnce Çalışkan da, “Yumurtacı Göleti’ne ailemle birlikte geldik. Çok beğeniyoruz burasını, burada piknik yapıyoruz. Burada çok güzel vakit geçiriyoruz.” ifadelerini kullandı.