Başkan Baltacı'dan Gazi Esgin açıklaması

Kastamonu Belediye Başkanı Baltacı, Gazi Murat Esgin'in yer değişikliğiyle ilgili açıklamada bulundu.

  • 2010
Başkan Baltacı'dan Gazi Esgin açıklaması

Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, birçok belediye personeli gibi Gazi Murat Esgin'in belediyedeki görev yerini değiştirdi.

Gazi Murat Esgin'in Temizlik İşleri Müdürlüğüne görevlendirilmesine gösterilen tepkilere cevap veren Başkan Baltacı, "Belediyemizin personel kaynağının daha etkin ve verimli kullanılması Kastamonu Belediyesinin kurumsallaşması ile mümkündür ve milletimize sözümüzdür. Bu amaçla 11 Haziran 2024 tarihinde kurumumuz içinde ihtiyaç duyulan noktalara 55 personeli kapsayan yeni görevlendirmeler gerçekleştirilmiştir." dedi.

"GÖREVLENDİRME ÖNCESİ GÖRÜŞME SAĞLANDI"

Baltacı, "Başta temel belediyecilik hizmetlerindeki kaliteyi arttırmayı ve özellikle 9 günlük Kurban Bayramı tatili sürecinde şehrimiz genelinde temel belediyecilik hizmetlerinde aksaklık yaşanmasının önüne geçmeyi hedefleyen bu görev değişiklikleri sayesinde Kastamonu’muz huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmiştir.

11 Haziran’da gerçekleştirilen görevlendirmeler kapsamında belediye işçimiz, Gazi ünvanına sahip personelimiz Murat Esgin’in Fen İşleri Müdürlüğü’nden Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne görevlendirilmesi 14 Haziran 2024 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sayın Harun Köksalan ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şubesi Başkanı Sayın Dursun Kan’ın gerçekleştirdikleri ziyarette gündeme gelmiştir." diye konuştu.

"GAZİLİK ÜNVANI SİYASİ İSTİSMARA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR"

Başkan Baltacı, "İşçimiz Murat Esgin'in ilgili müdürlerimiz, belediye başkan yardımcılarımız ve belediye başkanımız yerine çözümü AKP binalarında aramasını ve özenmemiz gereken Gazilik ünvanının siyasi istismara dönüştürülmesini milletimizin vicdanına emanet ediyoruz.

Kurum personelimiz Murat Esgin’in İnsan Kaynakları Müdürlüğümüzdeki özlük dosyası incelendiğinde; Kastamonu Belediyesi yönetiminin AKP’de yani Tahsin Babaş’ın belediye başkanı olduğu dönemde hakkında kadına şiddet iddiasıyla disiplin soruşturması başlatıldığı, Belediye İşçi Disiplin Kurulunca hakkında cezai işlem uygulandığı, Tahsin Babaş’ın görevlendirmesiyle görev yerinin dört kez değiştirildiği görülmüştür. İbretliktir ki bu süreçte AKP yönetim kademelerinden hiçbir açıklama yapılmamıştır.

Yine, 2020-2024 yılları arasında, 798 gün işyerine gelmediği, 202 gün yıllık izni, 138 gün hastalık izni, 19 gün idari izni, 6 gün refakat izni, 2 gün de sevk izni olmak üzere toplamda 1165 gün işyerinden uzak olduğu bilgi işlem sistemine yansımakla birlikte maaşının tam ödendiği kayıtlarımızda mevcuttur." diye konuştu.

"SAĞLIK MUAYENE SONUCUNA GÖRE POZİSYONU BELİRLENECEK"

Belediye Başkanı Baltacı, "Hemşehrilerimiz ile belediyemizi Gazilik ünvanı üzerinden karşı karşıya getirme gayreti, samimiyetten uzak ikircikli bir tutumla gazilik ünvanını siyaseten istismar etmeye çalışmak doğru değildir. Bu tavır ve tutum Kastamonu’ya ve Kastamonu Belediyesine yapılmak istenen büyük bir kötülüktür.

Belediye işçimiz Murat Esgin’in Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde hangi görevi ifa edeceği kendisine tebliğ edilmemiş olmakla birlikte 24 Haziran 2024 tarihinde Kastamonu Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Birimimizde görev yerleri değiştirilen diğer personellerle birlikte yapılacak sağlık muayene sonucuna göre Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesindeki pozisyonu belirlenecektir.

Kastamonu Belediyemizde emeğin değerinin yüceldiği, çalışma barışının sağlandığı, adam kayırmacılığın ve istismarın sona erdirildiği bir çalışma dönemi inşa etmek hedefimizdir. Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır' sözü ise bu hedefe giden yolda her zaman ışığımız olacaktır." ifadelerini kullandı.