Baltacı, 'Süt içemeyen çocuk kalmasın istiyoruz'

Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, 'Süt Kuzusu Projesi'ni başlattığını duyurdu.

  • 866
Baltacı, 'Süt içemeyen çocuk kalmasın istiyoruz'

Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın "Bizim için en önemli ve en hayati proje" olarak tanımladığı "Süt Kuzusu Projesi" başlatıldı.

Süt içmeyen çocuk kalmaması hedeflenerek başlatılan "Süt Kuzusu Projesi"nde konuşan Başkan Baltacı, "Bir çocuğun yüzünü güldürmek bir anneye umut olabilmek bizim için her şeyden daha kıymetli." ifadelerini kullandı.

Sütün her çocuğun hakkı olduğunu söyleyen Baltacı, "Güçlü nesiller yetiştirmek, başarılı nesiller yetiştirmek bizim en öncelikli görevlerimizdendir. Bir çocuğun yüzünü güldürmek bir anneye umut olabilmek bizim için her şeyden daha kıymetli. Bunu başarabilirsek ne mutlu bize. Sütün raf fiyatı son 1 yılda yüzde 56 zamlanmış. İnsanımız emekli maaşıyla, asgari ücretle kirasını bile ödeyemez hale gelmiş. Tasarruf tedbirleri çıkartılmış olmasına rağmen israf almış başını gitmiş. Yolsuzluk dersen hesap soran yok. Durum böyle olunca bu ağır koşulların altında en çok da çocuklar ve kadınlar eziliyor. Ekonomik kriz, gıda krizi ilk ve en fazla çocukları ve kadınları etkiliyor. Ezilen her zaman çocuklar ve kadınlar oluyor." diye konuştu.

"TÜRKİYE’DEKİ EN YOKSUL ÜÇ İLDEN BİRİ KASTAMONU"

Baltacı, "Kastamonu’ya gelirsek nüfusunun büyük bir çoğunluğu emeklilerden, asgari ücretle çalışanlardan, küçük esnaftan oluşuyor. Bu demektir ki ekonomik buhranın daha derinden hissedildiği illerden birisi. Öyle ki sık sık rakamları çarpıtmakla eleştirilen TÜİK bile yaptığı araştırmada Türkiye’deki en yoksul üç ilin içinde Kastamonu’yu sayıyor. Türkiye Yüzyılı, büyüme rakamları, gelecek masalları derken Kastamonu yoksullukta zirveye doğru tırmanıyor." diye konuştu.

"SÜT PROJEMİZ BU AĞIR KOŞULLARDA ANLAM KAZANIYOR"

Baltacı, "Dolayısıyla süt projemiz bu ağır koşullarda biraz daha anlam kazanıyor. Bu ekonomik krizin sorumlusu biz değiliz. Bu derin ve yaygınlaşan yoksulluğun sorumlusu biz değiliz. Ama bir şeyden sorumluyuz. Koşullar ne olursa olsun halkımızdan sorumluyuz. Koşullar ne olursa olsun çocuklarımızdan sorumluyuz. Onun için bu süt kuzusu projesini inşallah bugün hayata geçirmek istiyoruz." diye konuştu.

"HEDEF 500 AİLE"

Baltacı, İlk taramada 190 aileyi tespit ettik. İlk etapta 2-5 yaş arasında çocuğu olan ailelerimize sütü ulaştırmayı hedefliyoruz. Kısa vadede hedefimiz 500 hane. Bizim ulaşamadığımız aileler bize ulaşırsa inşallah onlara da sütü ulaştıracağız. 500 hane şu demek, ayda 4 bin litre, yılda 48 bin litre süt demektir. Bu şehirde süt içemeyen bir tane çocuğumuz kalmayana kadar projemiz devam edecek." diye konuştu.

"FİNANSMANI TOPLUMSAL DAYANIŞMA İLE SAĞLIYORUZ"

Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı şöyle devam etti:

"Buradan bir kez daha Kastamonulu hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bu projemizin finansmanını da toplumsal dayanışma ile sağlıyoruz. Yani el ele vererek bu süt projesinin finansmanını sağlıyoruz. Projemize destek olan hemşerilerime de buradan teşekkürü bir borç biliyorum. Her şey bir tarafa bu şehirde dayanışmayı ve yardımlaşmayı arttırmak gibi bir görevimiz var."