Aşk Yazarı Çifci'nin kitapları hakkında yazılanlar

Sitemiz köşe yazarı Aşk Yazarı Mustafa Çifci'nin kitapları hakkında yazılanları derledik.

  • 717
Aşk Yazarı Çifci'nin kitapları hakkında yazılanlar

İnternet haber sitemiz Kastamonu Güncel'in köşe yazarı Aşk Yazarı Mustafa Çifci'nin kitapları hakkında yerel ve ulusal gazeteler, dergiler, yazarlar ve internet haber sitelerince yazılanları derledik.

İşte detaylar...

Demokrasi Gazetesi 06.04.1997- Aşk Bu İse

Mustafa Çifci öyküleme diliyle, vurgusuyla, yarattığı atmosferle daha ilk öyküsünden başlayarak çok iyi, çağdaş bir öykücü olduğunu duyuruyor okuyucuya. Konularını günlük yaşamın içinde devinen insanların yaşamından, düşlerinden derlemiş yazar. Kimi öykülerinde şiire, kimilerindeyse denemeye yaklaşan Çifci her öyküsünde yeni ve kalıcı bir yazarla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.

Nokta Dergisi 13-19 Nisan 1997- Sayı 16 İlhan Ayyıldız - Aşk Bu İse ve Sevgi Yağmuru üstüne

Bir ilk kitap elinizde tuttuğunuz: “Aşk Bu İse” ve ikincisi “Sevgi Yağmuru”. Mustafa Çifci kitaplarına verdiği sevgi isimleri gibi içlerini de yine sevgi ve aşkla doldurmuş; bir de aşkın insan yüreğinde estirdiği diğer duygular. Mutluluk, umutsuzluk, acı, sevinç ve dahası insan kalbini bazen hoplatan bazen de yerleşiveren bir dolu hisle. İlk kitap “Aşk Bu İse” bir öykü kitabı. Öyküler sevginin her türü ile ilgili izlenimlerle dolu. İkinci kitap “Sevgi Yağmuru” ise şiirlerle.

Mustafa Çifci, yazmaya tıpkı pek çok yazar gibi günlük yazılarıyla başladığını belirtiyor. O, her günün olaylarını, duygularını karşılaşmalarını anlattığımız sırdaşımız sevgili günlükle… Belli ki Çifci’nin yazılarına gün gelmiş, günlüğün sayfaları dar gelmeye başlamış. Köy ilkokullarında öğretmenlik yaptığı yıllarda ve daha sonrasında yazıları biriktirdikçe kitaplar dolmuş. Şiirleri ve öyküleri aynı mesajı her defasında yinelemeye yönelik. Önce kendimizi sevgiyle bütünleştirmeli kendi savaşımızı içimizde bitirmeliyiz. Bunun tek yolu ise sevgiden geçer. Çifci bu mesajı insanların her geçen gün biraz daha sevgiden uzaklaştıklarını gördüğünden, değerlerinden biraz daha uzaklaştırdıklarını fark ettiğinden veriyor. Tek gerçek olan, bizden öteye kalan, bizi yaşatan sevgidir diyor…

Muğla- Devrim Gazetesi Süleyman Ekim 04.12.1997 - Aşk Bu İse

Yazarımız duygu yüklü öyküler yazar. Duygulandırır okurları. Anlattığı insanların dünyasına çekmekte zorlanmaz. Gamze güzeldir, dolgun kalçalıdır, cilvelidir, cana yakındır. Acaba erkekleri kendisine çeken hangi özelliğidir? Böyle bir kızın yalnız kalacağını düşünür müsünüz hiç? Düşünmelisiniz. Denizin, parkın, ağaç gölgesinin, pencerenin aşk koktuğunu usunuza getirmelisiniz.
Zaman değişmez elbette. Onu değiştiren bizleriz. İyi anlar çabuk geçer, durgun anlar geçmez gelir insan. Kimisi kadınsız bir yaşamı yeğler. Sevgiden yoksun çocuklar doğurmak istemez. Böylesi doğumları engellemek için evlenmez.

İstanbul Kültür Sanat Haritası - Ağustos 1998 Sayı - 40

Bitmeyen hasretler ve ayrılıklar şiir anlatı tarzında irdeleniyor.

Carpe Diem Eylül 1998 Sayı - 7

Mustafa Çifci’nin kitabını okumak için geç kalmayın.

Radikal Gazetesi - 22.07.1998

'Aşk Bu İse; Bahar Aşkı' öykü kitapları ile 'Sevgi Yağmuru' adlı şiir kitabından tanıdığımız Mustafa Çifci'nin dördüncü kitabı 'Ceylan Gözlü Aydınlık' Martı Sanat Evi tarafından yayımlandı. "Yoksa siz, gün ışığının ortasında yaşanan pislikleri, acıları, ağlayışları, kandırmaları, beyazın ortasındaki siyah noktaları, geceleri temizleyip, böylece günü yaşanabilir mi kılıyorsunuz?'' diyen Çifci, gündelik yaşamın içinde kimi zaman unutulan kimi zaman da yok sayılan aşkı ve sevgiyi anlatıyor kitabında. Şiirlerinde ve öykülerinde insan yüreğine yaşama sevinci ve aşk ile doldurmayı amaçlayan yazar, son kitabında da şiirsel bir anlatıma başvuruyor.

İnsancıl - Ağustos 1997 - Güngör Gençay

Mustafa Çifci kimi zamana platonik, kimi zamanda cinsel aşk etkilenmelerini sevgi yağmuru adlı bir kitapta toplamış. Sağına soluna bakmadan, usta şairlerin bile üstesinden zor gelebildiği uzun soluklu şiire dalıvermiş…

Barometre Gazetesi 23-29 Ağustos 1998 - Ceylan Gözlü Aydınlık

Gündelik yaşamın sıradanlığında aşkı kaybetme korkusu taşıyan Mustafa Çifci'nin öykü ve şiirleri, insanın yüreğini yaşama sevinci ve aşkla dolduruyor.

Van Prestij Gazetesi 06.08.1998 - Bahar Aşkı ve Mustafa Çifci

Son derece akıcı bir dil ve samimi bir havayla yazan Çifci'de Sevgi olgusu çok önemli. İlişkiler, dostluklar sevgi ile olur. Ve sevgi tarifsizdir. Sevgi saftır. Temizdir. Böylesi bir sevgiye sahip olan herkes ile dostluğa hazırdır. Hayatı monoton yaşamaya kızar. Sıradanlığa karşıdır. Monotonluk ve sıradanlığı aşk ile değiştirebileceğimize inanıyor ve özellikle Bahar Aşkı adlı kitabında sürekli aşk-sevgi mesajlarını veriyor. O'nun kitaplarını okuduktan sonra hayatı daha bir seveceksiniz. Uğraşların, savaşların, dönüp duran her olumsuzluğun diğer bir yüzü olan sevgiyi yüreğinize oturtmaya çalışıp, âşık olmaktan çekinmeyip bilakis sevgi dolu yüreğinizle başkalarına ulaşmaya çalışacaksınız. Dostluk çemberini daha bir sağlam kurup, dost sohbetlerine paylaşımlara doyamayacaksınız.

Yeni Yayınlar Rehberi Haziran 1998 - Sayı 13 - Ceylan Gözlü Aydınlık

Gündelik yaşamın sıradanlığında aşkı kaybetme korkusu taşıyan Çifci'nin öykü ve şiirleri, insanın yüreğini yaşama sevinci ve aşk ile dolduruyor. Bitmeyen özlemler, kırılan sevgiler, yiten güzellikler, hüzünlü yalnızlıklar kol kola geziyor Çifci'nin düşlerinde. Kitabında yine insanı insan yapan sevi duyguları, bitmeyen hasretleri, ayrılıkları sorguluyor.

Nokta 12-18 Temmuz 1998 - Ceylan Gözlü Aydınlık

Mustafa Çifci öykülerinde, anlatılarında hep aşkı konu eder, bu ele avuca gelmez duygunun resmini çizmeye çalışır sözcüklerle. Son kitabında, yine aşk yine sevgi var. Bir de aşkı kaybetme korkusu elbette. İnsanı insan yapan duyguları dile getiriyor, ayrılıkları, hasretleri, yiten güzellikleri, hüzünlü yalnızlıkları kelimelere döküyor.

Milliyet Gazetesi 21.02.1998 - Bahar Aşkı

Öyküler de içine aşk yerleştirilmiş hüznü az, aşka imanı bol öykülerdi. Kitap gençlerle aramızdaki farkın ne menem bir şey olduğunu bana gösterdi. Bizim aşkla alakamızın imkânsızlık üzerine kurulu olduğu bir dönemde bir genç yazarın hala okul sıralarındaki coşkusunu taşıyor olmasında bir hikmet olsa gerek... Yazarın aşk öyküleri bizimkiler değil. Ben bu kadar aşktan bunalırım. Muhtemelen benim kuşağımın tümü öyle... Ben içine biraz rahat, biraz birikim ilave edilmiş yorgun sevdalardan yanayımdır. Hele aşkın kaynayıp özü kalmış an, temiz pekmez olduğuna dair teşbih, içi entrikadan, kurnazlıktan, hileden geçmeyen aşk adına bunca yüzyıllık hüviyeti mahvediyor. Yazardan özür diliyorum.

Ülkede Gündem Gazetesi - 05.07.1998 - Ceylan Gözlü Aydınlık

Öykülerinde ve şiirlerinde, insanı, insan yapan sevi duygusunu, bitmeyen hasretleri ve ayrılıkları sorguladığını söyleyen Mustafa Çifci’nin son kitabı "Ceylan Gözlü Aydınlık" adıyla Martı Sanat Evi Yayınları arasında çıktı. Daha önce "Aşk Bu İse" ve "Bahar Aşkı" adlı iki kitabı bulunuyor Mustafa Çifci’nin.

Kitap Rehberi - Kasım 1999 - Aşkın Adı Sevişmek Değil

Mustafa Çifci diğer kitaplarında olduğu gibi, ''Aşkın adı sevişmek değil'' dediği bu yazılarında yine dostluğun yapıcı, sevginin büyüleyici gücünü anlatıyor. Kırılan sevgilerin, küllenen aşkların içsel yolculuklarını okurken kimi zaman hüzünlenip gözleriniz dolacak kimi zaman da yaşamın doyumsuzluğunda kendi yaşamınızdan kesitler bulacaksınız.

İsfendiyar Kastamonu Bölge Gazetesi Kasım 2001 - Yıl: 20 Sayı: 222

Bizim içimizden, memleketimizden, Daday ilçemizden sevgi ve dostluğu yazan aşk yazarımız Mustafa Çifci…

Türkiye Yazarlar Ansiklopedisi

Hürses ve Yaşam Gazetelerinde köşe yazarlığı yapıyor, Radyo Barışta edebiyat programı hazırlayıp sunuyor. 1985 Gençlik Yılında Azize adlı uzun şiiriyle şeref ödülü almış bir yazarımızı.

Yeni Yüzyıl Gazetesi 07.03.1996

İçimizde ne kadar sanatın içine tükürenler, içine edenler olsa da bizler sanatı seviyor, sanat değeri taşıyan her şeye aşığız, Mustafa Çifci

Maskesiz - 2000

Çifci hayatından anlattıklarını öykü sayıyor, ya da bir edebi tür olarak öyküden kendini hikâye etmeyi anlıyor.

Edebiyat Gündemi - Nisan 2000

“Okullarda felsefe, sosyoloji gibi derslerin okutulmasının öğrencilerin birey kimliklerinin gelişmesinde yardımcı olacağı kesindir. İnsanın yüreğinde filizlenen sevgi ve aşk duygularının taşması belli bir kimlik ister.”, diyen Mustafa Çifci

Yaşam Gazetesi - 24.05.2001

Gazetemizde sevgi yazılarıyla dikkati çeken, sevilen yazarımız Mustafa Çifci 92,7 Bakırköy FM de kendisinin hazırlayıp sunduğu edebiyatın içinden adlı programın canlı yayınına başlıyor. Yalnızlık acısı çekenlerin, sevgiye, aşka, okumaya, şiire, öyküye ve paylaşıma değer verenlerin vazgeçemeyeceği bir edebiyat programı.

Ütopya Sanat Dergisi - 2002 - Aşkın adı sevişmek değil

Mustafa Çifci’yi okurken kimi zaman hüzünlenip gözleriniz dolacak kimi zamanda yaşamın doyumsuzluğunda kendi yaşamınızdan kesitler bulacaksınız.

Hürses Gazetesi 09.08.2002

Yazarımız Mustafa Çifci 94,3 Radyo Ekinde edebiyat programlarına başlıyor. Bu programda insan yanınız dile gelip sevginizin yüreğinizden taşıp mutluluk pencerelerinizin açılacağından emin olabilirsiniz.

Karadeniz Güne bakış Gazetesi - 30.07.2003

Güne Bakışa Kastamonu desteği. Kastamonulu sanatçı yazar Mustafa Çifci gazetenin İstanbul’da yayına başlamasından mutlu olduklarını, Kastamonular olarak gazeteye sahip çıkacaklarını belirtti. “Ancak toplum olarak okumayı sevmiyoruz. Bizler okumayı tam olarak sevemedik. Renkli kapaklarıyla göze hoş görünen ama içerikleri hep aynı olan isimlerle dolu olan, okuma alışkanlığını geniş halk yığınlarına sevdirmeyi başaramayan hep bir kısır döngünün içinde kalan edebiyat dergileri ve gazeteleriyle dolu olan bir piyasada Güne Bakış yeni bir çehre ve yeni bir nefes olacaktır. Karadeniz haberlerin İstanbul’a gelmesi önemli bir olaydır. Ancak İstanbul’daki hemşehrilerimizin ve Kastamonuların haberlerine de yer verilmesini istiyorum.” dedi.

Kent Yaşam Gazetesi 25.10.2004

Gazetemiz köşe yazarlarından Mustafa Çifci Tüyap’ta Yazarlar Sendikası standında imza gününde. Aşk ve sevgi üstüne yazdığı kitaplar ve yazılarla dikkati çeken Çifci, “Bu dünyada kavgaların hiç kimseye fayda getirmediğini gördük, görmeye de devam ediyoruz. Bu nedenle ben yazılarımda insan ruhuna işleyen konuları dikkat çekmek istiyorum.” diyor.

Yılmaz Uçar Kanadı Kırık öykü kitabı - Sone Yayınları

Lirik şair, öykücü, romantik bir insan Mustafa Çifci

Bizim Anadolu Gazetesi Yelda Akcoş Akıllıgöz - 27.07.2005

İnsan ilişkilerini çok iyi gözlemlemiş, yaşam analizini ustalıkla yapmış, hayatı sorgulamadan tamamen gerçekçi, yaşandıgı gibi aktarmıştır okuyucuya. Dostluğa verdigi önem, kitabın her satırında öne çıkmakta, kadınlara, onların varlık ve kişiliklerine verdiği değer dostluğuna da paralel gitmektedir. Özel ilişkileri dışında daima kutsadığı anne, baba ve kardeş temaları ağır basmakta, anneye verilen ayrıcalıklı değere rağmen baba sevgisi ayrı bir yer tutmaktadır yazarın yüreğinde. Hayatı sorgulayan katıksız tümceleri, gayet dogal ve yalın anlatımı, sanki konuşur gibi, yazıya bir çırpıda dökülmekte, sürükleyici satırları okuyucunun belleğinde farklı yer etmektedir. Her ne olursa olsun hayatın yaşamaya değer olduğu, yaşanan yoklukların bir simidin ve bir bardak çayın buğusunda mutluluğa döndügü çok doğal, sanki konuşur gibi, yazıya bir çırpıda dökülmüş, çok yalın, sürükleyici, tekrarlardan uzak, çok güzel.

Bizim Anadolu Gazetesi Yelda Akcoş Akıllıgöz - 24.07.2005

Aşk Bu İse, bu eseri son derece keyifle okuyacağınızı ve Sayın Mustafa Çifci’nin uzun yıllar okuyucularıyla buluşacağını düşünüyorum. Kalemi bir ömür boyu çağıldaması dileğiyle…

Mihri Naz Aslan Argun- Köşe yazarı - Ceylan Gözlü Aydınlık

Mustafa Çifci diğer kitaplarında olduğu gibi bu kitabında da hayata, dostluğa ve kendisine olan sevgisini, umutlarını, üzüntülerini, hatta çelişkilerini bile çok sade bir tarz ile çekinmeden en doğal yönüyle dile getirmiş. Yazılarında dost hane bir yaklaşım var. Mesajlar var. İnsan sevgi kavramları oldukça baskın. Anlatımlarına, soru sorma yöntemiyle daha bir tatlılık katmış. Ve büyük bir sürükleyicilik var. Çifci, ''Ceylan Gözlü Aydınlık'' adlı kitabında sürekli seslendiği sevgilisi ''Sevda'' yoluyla okuyucuyu, sevgi olgusunun yanısıra kendi hayatıyla ilgili birçok konuya usta bir dil ile kaydırıp, ayrı ufukl ara götürüyor.

Berfin Bahar - H. Hüseyin Yalvaç - Ocak 2003

Mustafa Çifci, Ellerini Bana Sakla, yazarın 6. Kitabı. Öykü olarak adlandırılmış kitap ama bana göre 'mektuplar' ya da 'anlatılar' demek daha uygun. Bireyin an'larını aktaran akıcı bir dille yazılmış yazılar. Kimi sevginin çaresizliği, kimi akıl almaz bir sevda duyarlılığı ile akıp giden ve insanı yer yer yaşamın bütünselliğinden  koparan ama bitirdiğinizde yine yaşamı karşınızda bulduğunuz kırk bölümlük bir anlatı. Seveceksiniz.

Cumhuriyet Kitap Sayı 442

Mustafa Çifci, Berfin Bahar, İskenderiye Yazıları ve Gerçek sanat dergilerinde çıkan şiirlerini ''Sevgi Yağmuru'', öyküleri de ''Aşk Bu İse'' ve "Bahar aşkı'' adlı kitaplarında toplamıştı. "Ceylan Gözlü Aydınlık" kitabında yer alan anlatı ve öykülerinde yine insanı insan yapan sevgi duyguları, bitmeyen hasretleri, ayrılıkları sorgulamaya devam ediyor.

Aktüel - 17-23 - Nisan 1997 - Aşk Bu İse

Bunların çoğu kısa soluklu aşk hikâyeleri. Ya hasreti ya vuslatı ama hep sevgiyi anlatıyorlar.

Yeni Yayınlar Rehberi - Eylül 1997 - Bahar Aşkı

Çifci, gündelik yaşamın sıradanlığı içinde, aşkı kaybetme korkusunu taşıyor. Öykü ve şiirleri, insanın yüreğini yaşama sevinciyle dolduran, sevgiyle, aşkla dolu.

Berfin Bahar - Mayıs 2003 - Ceylan Gözlü Aydınlık

Aşkı arayan ve bu nedenle içsel yolculuklara çıkan bir insanın notları. Kimi somut durumlarda da aşk arayışını yaşarken asıl yaşamayı iç dünyasında sürdürmeyi yeğliyor yazar. Yalın bir dille yazılmış lirik mektuplarda diyebiliriz bu metinlere. Aşk aslında bir simge ve her şey. Kimi öykümsü, kimi mektup olarak gördüğümüz aşk yolculuğu, herkesin yaşayabileceği ama Mustafa Çifci'nin kaleme alabileceği bir macera. Bu kitabı okuduktan sonra sizler de Ceylan gözlü aydınlık'ınızın peşine düşeceksiniz.

Yaşam Gazetesi 25.10.2004

Gazetemizin köşe yazarlarından Mustafa Çifci, 30 Ekim Cumartesi, TÜYAP Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluşuyor. Yazarlar sendikası standında 13.00 ila 17.00 saatleri arasında kitaplarını imzalayacak olan Mustafa Çifci'nin Beklenen Gün, Sevgi Yağmuru, Aşk Bu İse, Bahar Aşkı, Ceylan Gözlü Aydınlık, Aşkın Adı Sevişmek Değil, Ellerini Bana Sakla isimli kitapları bulunuyor. Aşk ve sevgi üzerine yazdığı kitaplar ve yazılarla dikkatleri çeken Çifci, ''Bu dünyada kavgaların hiç kimseye fayda getirmediğini gördük, görmeye de devam ediyoruz. Bu nedenle ben yazılarım da insanların dikkatini aşk gibi, sevgi gibi insanın ruhuna işleyen konulara çekmek istiyorum.'' diyor.

Berfin Bahar - Serpil Şimşek - Aşkın adı Sevişmek Değil

Mustafa Çifci hayatımızdan çekip giden, terk eden sevgililerin, dostların arkasından sesleniyor. Tekeden sevgilinin ardından bir yandan acı çekerken bir yandan da kendisiyle hesaplaşıyor. Sevgili neden terk eder de gider? Nerede hata yapıyoruz? Bu soruların yanıtlarını arıyor. Günümüzde çok karşılaştığımız bir sorun olan dostlarımızla iletişim kopukluğuna da  değiniyor. Neden dostlar unutur? Neden aramazlar bizi? Oysa bazen bir dosta ne çok gereksinmemiz vardır. Mustafa Çifci kırık sevgileri, küllenen aşkları, dostluğun ve sevginin yapıcı aynı zamanda büyüleyici gücünü içsel yolculuklarında bize anlatıyor.

Nokta 14-20 - Kasım 1999 - Aşkın Adı Sevişmek Değil

Daha önce ''Sevgi Yağmuru'', ''Aşk Bu İse'',''Bahar aşkı '', Ceylan Gözlü Aydınlık'' adlı kitapları yayınlanan Çifci '' Aşkın adı sevişmek değil'' adlı bu kitabında yer alan yazılarında yine duygularını kâğıda döküyor ve sevginin, aşkın mutluluğunun yanı sıra özlemin, acının, mutsuzluğun öykülerini yazıyor.

Gündem Gazetesi - 07.12.1997 - Bahar aşkı

Dergilerde şiir ve öyküleri yayımlanan Mustafa Çifci'nin Bahar Aşkı adlı öykü kitabının 2. baskısı kora yayınlarınca yapıldı. Şiirsel bir dil kullanma çabası içinde görülen Çifci'nin Sevgi Yağmuru (şiir) ve Aşk Bu İse (öykü) kitapları da yayımlanmıştı. Beklentiler, kırılan sevgiler, kaybedilen güzellikler ve hüznü anlatıyor öykülerinde Çifci.

Nokta 26 Ekim-08 Kasım 2001 - Ellerini Bana Sakla

Uzun süredir aşk üzerine, sevgi üzerine yazılar yazıyor, kitaplar dolduruyor Mustafa Çifci. Yine böylesi sevgi öykülerini topladığı son kitabında duygularını okurlarıyla paylaşıyor.

Hürses Gazetesi - 10.11.2000

Mustafa Çifci ile Edebiyatın içinden Gazetemiz köşe yazarlarından Mustafa Çifci'nin hazırlayıp sunduğu 107,0 FM Radyo Barış'taki ''Edebiyatın İçinden'' adlı program, yeni yayın dönemiyle birlikte tekrar başlamıştır. Cumartesi günleri saat 18.30-19.30 arası canlı yayınlanan programa, kimi zaman yazar ve şairlerde konuk ediliyor. Yaşama sevincini, umutlarını, düşlerini ve yalnızlığını paylaşmak isteyen, sevgi ve aşkın büyüsüne inananların tutkunu olduğu bir program. Bu programda insan yanınız dile gelip, sevginizin yüreğinizden taşıp daha çok mutluluk pencerelerinin açılacağından emin olabilirsiniz.

Yaşam Gazetesi - 02.10.2000 - Yıl: 7 Sayı: 194

Mustafa Çifci Radyo Barış’ta dinleyicileri ile buluşuyor.

Gazetemizin sevilen köşe yazarlarından Mustafa Çifci 107.0 FM Radyo Barış’ta kendisinin hazırlayıp sunduğu edebiyat programıyla dinleyicileriyle buluştu. Cumartesi günleri saat 18.30-19.30 arası canlı yayınlanacak oaln programda şair ve yazarlar konuk olarak katılıyorlar. Yaşama sevinçlerinizi, umutlarınızı, düşlerinizi ve yalnızlığınızı paylaşmak istiyorsanız, eğer sevgiye değer veriyorsanız ve aşın büyüsüne inanıyorsanız bu programı kaçırmayınız.

Yaşam Gazetesi Nazlı Kılıç - 27.10.2001 Yıl: 8 - Sayı: 227

Belki de en iyisi bizim sevgili Mustafa Çifci gibi habire aşk ve kadına dair yazılar yazmak. Mustafa Bey’in bitip tükenmek bilmeyen yazılarının kaynağının sevgi dolu yüreğinden geldiğini biliyorum. Lakin yine de hiç bıkıp usanmadan sürekli kadınlar ve aşk üzerine yazmasına hayret etmiyor değilim. Şahsen bir iki kere üst üste erkeklerle ilgili yazı yazsam içime fenalıklar gelir.

Hürses Gazetesi - 09.08.2002

Yazarımız Mustafa Çifci, 94,3 Radyo Ekin’de/ Gazetemizin köşe yazarlarından Mustafa Çifci’nin hazırlayıp sunduğu 94,3 FM Radyo Ekin’de ‘’Edebiyatın İçinden’’ adlı program yayına başladı. Program Cumartesi günleri saat 17.00-19.00 arası canlı yayınlanacak. Yaşama sevincini, umutlarını, düşlerini ve yalnızlığını paylaşmak isteyen, sevgi ve aşkın büyüsüne inananların tutkunu olacağı programa kimi zaman şair ve yazarlar da konuk edilecek. Programın hazırlayıcısı ve sunucusu gazetemiz yazarı Çifci, program ile ilgili olarak şunları söyledi: "Bu programda insan yanınız dile gelip, sevginizin yüreğinizden taşıp mutluluk pencerelerinizin açılacağından emin olabilirsiniz."

Yaşam Gazetesi - Nazlı Kılıç - 22.02.2002 - Sayı: 236

Bu hafta içimden Aşk üzerine yazmak geldi. Evet, evet aşk, büyük, küçük herkesin diline doladığı şu bildiğimiz aşk. Buna biraz da, hatta birazdan da öte sevgili Mustafa Çifci’nin Bahar Aşkı adını taşıyan öykü kitabı neden oldu. Kitabı yeni okumaya başladım, okudukça insanın içini kıpır kıpır eden, insanda şiddetle âşık olma arzusunu uyandıran çok hoş bir kitap.

Bölgede Tufan Gazetesi

Yazmak sanatların en zor ve bedelsiz işi; ancak kalıcılığı  açısından  paha biçilmeyen değerlerdendir. Her insanın kendisinden bir zerre bulduğu eserleri ortaya koyan yürekler dünyanın en kocaman yürekleridir. Bu eserde de yüreğinizi ortaya koyarak geliştirdiğinizi bu güzel kelimelerin buluştuğu eser de yarınlarında kendini bulacaklara en güzel armağandır.

Kalemler kırılmadan yazılanların değeri azdır yaşamda. Oysa sevgi, emek ve nakkaşın eli ne denli kıymetli  ise yazarın da ortay koyduğu eser o denli değerlidir. Her kelimesinde nakkaşın zarafeti bulunan nice eserlere...

M. Yücel  Kaya - Radyo Programcısı - 95,1

Mustafa Çifci’nin ilk kitaplarıyla tanışmam "Aşk Bu İse" adlı yapıtıyla oldu. Bu kitabı okuduğumda fazlasıyla insan sevgisiyle dolu, yaşamda dünyaya tesadüfen geldiği için bir hayat sürmek yerine, adını tarihin gizemli sayfalarına kazıyarak göç etmeye çalışan; sürekli yazan, çalışkan bir yazar ve şair portresiyle karşı karşıya olduğumun ayırımına vardım. Çifci; yaşadıklarıyla, hayal dünyasının kesişme noktalarını hep kaleme alır. Genellikle, aşkın final noktası olarak kabul edilen ve ülkemizde yoğun açlığı çekilen cinselliği elinin tersiyle geri plana atmasını çok iyi bilir. Üstelikte, içerisine gizli cinsel temalar serpiştirilen öykülerin çok sattığını bildiği halde…

Onun eserlerini okuduğunuzda, elimizdeki manevi ve maddi kıymetlerin değerini de daha iyi anlamamamızın gerektiğini duyumsarsınız. İstanbul sahillerinde birileri lüks otomobillerle cirit atıp, yanındaki sevgilisiyle, kendine göre gününü gün ederken; Şair Çifci, yine aynı sahilde tek başına ya da sevdiği bir dostuyla, bir elinde simit, sol yanında sevda yumruğu, dilinde sözcüklerle rüzgâra karşı yürümekten korkunç bir zevk aldığını, bu zevkini de okuyucuya şırınga ettiğini gözlemlersiniz. O bir halk ozanı gibi, geniş yığınları temsil eden, sessiz yığınların aşk feryadıdır. O, kadınları cinsel meta olarak görmelerine rağmen okutmayan, 16 yaşlarında evlendiren sığ, dar kafalı babaların karşısında bir kalkandır. O sevip te, sevdiğini alamayan genç erkeklerin ve genç kızların yaşama direnme haykırışlarıdır. O bir yazım sevdalısıdır, karanlıklara inat ışıt tutar gizlenmek isteyen her şeye…

İyi ki varsın Çifci, senin varlığın tüm şerefli, onurlu ve güzel insanların nezrinde güneşe arkadaş olsun…

Kent Yaşam Gazetesi - 10 Kasım 2008 - Yıl: 15 Sayı: 574 - Yılmaz Oruç

Çifci’ye Tüyap’ta yoğun ilgi…

Yazdığı aşk ve sevgi romanları, şiirleri ve öyküleri ile bilinen ve aynı zamanda gazeteniz Kent Yaşamın köşe yazarlarından olan Mustafa Çifci, Beylikdüzü Tüyap Fuarında okuyucuları ile buluştu.

Aşk ve sevgi konulu 15 kitap yazan Yazar Mustafa Çifci; "Aşk ve sevgi üzerine kitaplar yazdığımda rahatlıyorum. Ben aşk insanıyım. Benim 15 kitabımdan fuarda Kiptaş Yayıncılık tarafından basılmış 4 tane kitabım var. Kitaplarımı okuyanlar bana çok beğendiklerini söylüyorlar. Doğrusu seviliyor ve beğeniliyor olmak da beni mutlu ediyor ve yeniden yazmaya itiyor." dedi.

Tüyap Fuarı'nda kitabın tanıtımını yapan Kiptaş Yayıncılık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü M. Ülkü Aydın, fuarda öğrenciler ve genç kızların ilk baktıkları kitabın Mustafa Çifci’nin kitabı olduğunu söyledi. Aydın, "İnsanlar bizden aşk kitabı istiyorlar, biz de yazarımızın kitabını kendilerine gösteriyoruz. Onlar da kitabı alıp inceledikten sonra beğendiklerini ve almak istediklerini söylüyorlar. Kendisinin burada olması ve okuyucularıyla yüz yüze görüşmesi, kitaplarını imzalaması hem bizi hem de okuyucularını mutlu ediyor. Sevgiyi yazan bir yazara yakışan da bu zaten. Kendisine teşekkür ediyor ve yeni kitaplar bekliyoruz." dedi.

Sanatça Merhaba - Mart - 2002

Okumak bir erdemdir. Yeryüzünde en büyük acıları ve hüzünleri yine insanlar yaşatıyor birbirine. Bu yaşantımızın her alanında böyle. Akrabalar bile zaman zaman birbirleriyle kırgın ve dargınlar. Mustafa Çifci…

Hürses Gazetesi - 04.06.2004 - Yıl: 28 Sayı: 9246

Gazetemizde sevgi yazılarıyla dikkati çeken ve sevilen köşe yazarımız Mustafa Çifci, 92,7 Bakırköy FM de dinleyicileriyle buluşmaya başladı. Kendisinin hazırlayıp sunacağı edebiyat program canlı olarak yayınlanacaktır. Bu kalabalık insan selinin içinde yalnız olmadığınızı görme fırsatını elde edeceksiniz.

Kastamonu Postası - Hüseyin Karadeniz - İstanbul - 07.03.2009

Yazarımız Mustafa Çifci cumartesi gecesi Radyo K’da. Aşk ve sevgi üzerine yazdığı yazılarla on binlerce kişinin gönlünde taht kuran yazarımız Mustafa Çifci cumartesi gecesi saatler 01.00’i gösterdiğinde Radyo K’da olacak.

Mustafa Çifci, Radyo K’da 6 yıldır "Gönül köşkü" adıyla program yapan Cideli hemşehrimiz Ufuk Acar’ın programına konuk olacak.

Çifci, aşka ve sevgiye dair söylemleriyle programa renk katacak. Kendisi de Kastamonulu olan şairimiz Çifci, gece saatler 01.00'i gösterdiğinde bu mükemmel programı dinlemeniz ve iki başarılı hemşehrilerimize sorularınızı ve mesajlarınızla katkı sunabilir programa konuk olabilirisiniz.

Kas-Der Basın - Hüseyin Karadeniz

Dünya Kadınlar Günü 7 Martta Kas-Der'de kutlanacak.

Kas-Der Genel Merkezi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinliği çerçevesinde yapılacak organizasyonun konferans bölümü konuğu hemşehrimiz yazar ve şair Mustafa Çifci olacak.

Kent Yaşam Gazetesi - 25.11.1999 - Can Altınoğlu

Yüzyılın son kitap fuarı coşku içinde kapandı. İstanbul Tüyap kitap fuarı gazetemizin yazarı Mustafa Çifci’ye yoğun ilgi vardı. Yazarımız Çifci, 'aşkın adı sevişmek değil', isimli kitabının büyük beğeni topladığını belirterek, "Gönlümüz arzu ediyor ki halkımızın okumaya ve kitaba verdiği değer her zaman bu tempoda sürsün. Gösterilen ilgi şunu gösteriyor ki, kitaplar okunuyor, ülkemizde kitaba verilen değer ve okuma alışkanlığımızın her geçen gün daha da ileri notlara doğru gitmesidir. Düşüncelerimi ve kitaplarımı okuyucularımla paylaştığım için çok mutlu oldum." dedi.

Halil Genç - Yazar - Aşk Eski Bir Fotoğraftı

Büyük bir özenle okudum. Zaten birinci sayfadan başlayarak bu özeni göstermek zorunda hissediyorsunuz kendinizi. Bir oturuşta, ara vermeden bitireceğiniz birbirinden bağımsız yazılar. Günlük ilişkilerimizde yaşadığımız duygusal sıkıntıların ve açmazların çözümleri üzerine kendi çözümlerimizi kolaylıkla bulabileceğimize işaret eden satırlar, yüreğine derinliklerine kadar uzanıyor insanın. Bu bir akıl vermek ya da ders vermek değil hayır, okuyucuyu, soruların çokluğu ve çeşitliliğiyle düşünmeye zorlamak. Televizyonlardaki tatsız tuzsuz, durmaksızın kendini tekrar eden dizilerdeki abuk subuk ilişkilerde kendimizi aramaktan vaz geçersek tabi…

Özenle okudum ve okunmuş kitaplarımın arasına koydum "Aşk Eski Bir Fotoğraftı"yı, ama önüne ve üstüne başka kitaplar koymadım. Olmaz zamanlarda yeniden elime alacağımı biliyorum.